top of page

PopUp Italian in de krant!

Het festival Smaak en Sfeerdagen in Barneveld heeft uitgebreid aandacht besteed aan PopUp Italian. Inclusief een (gelukte) shoot met onze partymanager Dunja die uitlegt waarom ons cateringconcept zo goed werkt in de herfst en in de winter! Wat een feest! Lees hieronder het hele artikel!

Italiaans feest met de houtoven: ook in de herfst + winter


Feestje te vieren met catering terwijl het buiten koud en nat is? Voor PopUp Italian uit Barneveld is dat geen enkel probleem. ‘‘Onze mobiele keuken leent zich uitstekend voor de herfst- of wintermaanden. Hij past namelijk overal. Buiten én binnen’’, vertelt partymanager Dunja Huijer enthousiast.


Wat is popUp Italian

Na een druk voorjaar- en zomerseizoen zijn er inmiddels tal van inwoners van de gemeente Barneveld (en erbuiten) die kennis gemaakt hebben met het cateringconcept PopUp Italian. Live-cooking met robuuste en gezellige houtovens waar de lekkerste Italiaanse hapjes uit tevoorschijn komen. ‘‘Waarbij het een misverstand is dat dit alleen bij mooi weer zou kunnen’’, geeft Dunja aan. ‘‘Met hetzelfde gemak bouwen we onze Italiaanse keuken op in uw tuin of oprit, terwijl de gasten binnen genieten van warmte, gezelligheid én culinaire Italiaanse verrassingen natuurlijk. Onze keuken leent zich voor elke situatie. We kunnen hem in de tuin plaatsen en een sluisje creëren naar de woonkamer. Hij kan ook in een fabriekshal staan of op de oprit van een woning of kantoorgebouw.”


Iets anders dan de bbq

‘Weer eens iets totaal anders dan de BBQ’. Dat is een veelgehoorde reactie van gasten die genoten hebben van een PopUp Italian party. ‘‘Klopt helemaal’’, zegt Dunja. ‘‘Als je een party bij ons boekt, weet je zeker dat je je gasten verwent met iets origineels. Vlees, vis en vegetarische gerechten worden klaargemaakt in een originele houtgestookte Italiaanse oven. Dat is al een bezienswaardigheid op zich. We koken in het bijzijn van de gasten, wat veel gezelligheid en sfeer geeft.’’


Veel meer dan pizza!

Houtovens worden weliswaar gebruikt voor pizza, maar uit de ovens van PopUp Italian worden talloze andere hapjes getoverd. Dunja: ‘‘Zo serveren we gestoofd kalfsvlees, gegrilde ossenhaas, zalm en verschillende vegetarische gerechten zoals een gevulde portobello of een carpaccio van gegrilde groentes. Eén van de toppers is de Pollo Ripienno, een kipfilet die gevuld wordt met mozzarella-kaas, beenham en basilicum. Door hem heel langzaam te garen is hij supermals, terwijl de vlammen van de houtoven hem een crispje geven.


De mogelijkheden van de houtovens van PopUp Italian zijn dus eindeloos te noemen. ‘‘Tegelijkertijd weten we dat onze gasten helemaal losgaan op de smaak en textuur van onze Napoli-style pizza. Daarom bevelen we voor elk etentje ook sowieso een pizza-proeverij aan waarin de lekkerste soorten pizza in puntjes de revue passeren. De klassiekers, zoals de befaamde Margherita en Pizza Pikante Salami, maar bijvoorbeeld ook een Pizza Burrata, onze Pizza Pollo en een pizza met truffelroom. We stoken de oven dan op tot 450 graden. Door heel kort en heet te bakken blijven de ingredienten hun smaak én voedingswaarde behouden en wordt de pizza nooit droog. Als je niet weet hoe dat proeft, zit er maar één ding op: PopUp Italian boeken!’’Boek popup Italian voor oktober, november en december

Juist als het buiten koud en guur is, is PopUp Italian een origineel catering-idee. De koks staan lekker buiten in de warme mobiele keuken, de gasten genieten binnen (bij het haardvuur?) van een tongstrelend Italiaans dinertje. Dunja: ‘‘Dat kan aan een lange, mooi aangeklede tafel, maar ook losjes als een walking diner met een hapje in de hand. Waar je voor kiest, hangt heel erg af van het gezelschap en wat je wilt bereiken met je feestje. Chique dineren is voor een wat kleiner gezelschap erg geschikt, als het er wat meer zijn dan kiezen klanten vaak voor een informele setting met lounge-zitjes en statafels.”
Commentaires


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page